Modeller

En cykelhjälm är en cykelhjälm, så är det bara. Men det finns massor av olika modeller men detta handlar till stor del om design. Även om det självklart finns lite skillnader vad gäller vikt och luftmotstånd. I korthet så kan man säga att det finns tre olika typer av hjälmar för vanliga cyklister som inte tävlar i tempo eller velodromlopp. Det är racinghjälmen, mountainbikehjälmen samt freestylehjälmen. 

Racinghjälmen handlar om att minimera vikten maximalt samtidigt som den har minimalt luftmotstånd. Detta är en ganska vanlig hjälm även utanför racing sammanhang. 

Mountainbikehjälmen är aningen mer stadig och inkluderar allt som oftast någon typ av mun/hakskydd. En ovanlig hjälm att se på gatan och används allt som oftast av killar och tjejer som åker i lite tuffare terräng. 

Avslutningsvis så har vi freestylehjälmen, som vi valt att kalla den, detta är de olika hjälmar som kommer från skatekulturen men nu hamnat även på cyklister. Dessa är väldigt stryktåliga men troligtvis används de primärt för att de anses vara lite snyggare och tuffare än traditionella hjälmar. 

Den gamla frigolithjälmen ser man väldig sällen nu för tiden och vi tackar för det. Svårt att hitta en fulare hjälm!